RAF Museum

RAF Museum
RAF Museum
RAF Museum
RAF Museum
RAF Museum

To celebrate the RAF Centenary in 2018, new exhibition, visitor facilities and landscaping were created to enhance the visitors’ understanding of the museum’s heritage, and the site’s connections to surrounding communities.

Relocating the car park created a green space at the heart of the museum, reminiscent of its airfield history and allowed long vistas to view the refurbished single roof Hangar from the 1970s, repurposed as the museum’s new entrance and visitor centre.

We worked with the architects to design and detail the dramatic new 40-metre-long entrance with a deep cantilevered roof canopy to shelter crowds which acts as an absorbing welcome and orientation point for all users, hinting at the drama within.

 




Client
RAF Museum

Architect
Nex Architecture

Construction
SDC Builders Ltd

Scope
Curtain Walling Doors Metalwork Windows